Siste nytt fra Fana:

10.6.14
ELEVSTEMNA 2014: 16. – 17. AUGUST
Velkommen til elevstemna!
:: Les mer

9.6.14
Skolerute 2014/2015
Her finner du info om ferier o.l. for skoleåret 2014/2015.
:: Les mer

16.5.14
Takk til årets bloggere!
Les om hvordan elevene har opplevd året på Fana. Sist ut er et innlegg om Community-linja.
:: Les mer


Se bilder fra skolen:

 
> www.flickr.com/fana-fhs

Fana på Facebook:

Artikkelbilde
 
Bli med på tur med Statsraad Lehmkuhl!


Vi seiler over Nordsjøen!

13.01.2010

Som elev på Fana Folkehøgskule har du muligheten til å seile med Statsraad Lehmkuhl til Orknøyene.

Lysten på et aldri så lite seilskuteeventyr? Som medseilere på Statsraad Lehmkuhl er det vi som driver skuta på strekningen over Nordsjøen. Vi står til rors, holder utkikk og heiser seil. Om du våger kan du dessuten bli med opp i toppen av mastene!  

Den fem dager lange seilturen over Nordsjøen er et ekstratilbud og en fin mulighet til å få en smak av sjømannslivet. Ettersom turen er frivillig er den ikke dekket av skolepengene, og vi har et godt opplegg på skolen for de som ikke er med på reisen. Hele turen vil ikke koste mer enn 4.700,- kroner. Påmeldingen til turen skjer først etter at skoleåret er i gang, så du trenger ikke bestemme deg før vi er i gang med skoleåret.  

Noe av det mest spennende med turen er at vi aldri vet hva slags vær vi møter. I løpet av de årene vi har seilt til Orknøyene har vi opplevd alt fra strålende sol, varme og vindstille til piskende regnvær og storm. Begge deler har sin sjarm. Og sjøsyke går over.  

Orknøyene tilhører Skottland og består av rundt 70 øyer, hvorav mange er ubebodde. Vi besøker den største byen Kirkwall på øya Mainland. Etter to døgn til sjøs føles det fortjent med en frikveld og kanskje et besøk på en av de koselige pubene i Kirkwall. Før vi gjør vendereis dagen derpå får du sjansen til å rusle rundt på egenhånd i den lille sjarmerende byen.  

Går vi tilbake i tid var Orknøyene en del av Norge. Fergene vi møter på kaia har navn som ”Earl Thorfinn” og ”Earl Steinar”. Posthuset har vikingskip som logo og selv det nye flagget deres er nesten helt likt det norske (det er gult der det norske er hvitt). På ankomstdagen blir vi tatt med på en spennende busstur rundt på øya for å bli bedre kjent med forhistoriske attraksjoner som Skara Brae og Ring of Brodgar (sistnevnte er Orknøyenes svar på Stonehenge).  

Vi bor, jobber, spiser og sover sammen – i det hele tatt lever vi tett inntil hverandre den tiden vi er ombord. Vi sover så tett at det nærmest oppstår en dominoeffekt når en snur seg i køya. Samtidig sier mange at de aldri har sovet så godt som i hengekøyene ombord i Statsraad Lehmkuhl.  

Så lenge vi er til sjøs deltar du i ett av tre rullerende vaktlag som ivaretar alle funksjonene ombord. Du er på vakt i fire timer, har fri i åtte timer, og så mønstrer du på igjen sammen med resten av vaktlaget. Det å stå i utkikken om natten og se oljeplattformene gli forbi kan være ganske så stemningsfullt. Det er i alle fall ikke noe man opplever hver dag.


Les mer om Orknøyene og Statsraad Lehmkuhl:
www.visitorkney.com
www.lehmkuhl.no

Del på Facebook

 

10.06.2014:
ELEVSTEMNA 2014: 16. – 17. AUGUST
Velkommen til elevstemna!
> Les mer
09.06.2014:
Skolerute 2014/2015
Her finner du info om ferier o.l. for skoleåret 2014/2015.
> Les mer
 
16.05.2014 14:37:08:
Takk til årets bloggere!
Les om hvordan elevene har opplevd året på Fana. Sist ut er et innlegg om Community-linja.
> Les mer
13.05.2014 15:50:52:
Takk for i år!
Elevene våre har forlatt redet.
> Les mer
 
02.04.2014:
Festivalblogg
Festivalblogger Pelle Smith følger med på de siste dagene frem mot Vårfestvalen.
> Les mer
25.03.2014:
Velkommen til vårfestival!
Lørdag 5. april inviterer til Vårfestival på Fana Folkehøgskule.
> Les mer
 
17.02.2014:
Festen!
Dramalinja inviterer til åpen forestilling!
> Les mer

> Vis eldre nyheter
31.01.2014:
Billedkunstlinja maler igjen
Etter Jul sto billedkunstlinja for organisering av en elevkveld til hele skolen. Med fotolærer Lars har de også eksperimentert med fotografi i mørkerommet. Da gjaldt det dobbeleksponering og selvportrett. Nå maler 15 billedkunstelever på bildene sine innen samme tema.
> Les mer