Siste nytt fra Fana:

25.5.16
Hordalandsmøtet
I år var det vår tur til å arrangere Hordalandsmøtet.
:: Les mer

24.5.16
Skolerute 2016/2017
Last ned PDF med oversikt over skoleåret 2016/2017.
:: Les mer

15.5.16
Siste skoledag
Så var dagen kommet for å takke elevene for et uforglemmelig skoleår.
:: Les mer


Se bilder fra skolen:

 
> www.flickr.com/fana-fhs

Fana på Facebook:

Artikkelbilde
 
Bli med på tur med Statsraad Lehmkuhl!


Vi seiler over Nordsjøen!

13.01.2010

Som elev på Fana Folkehøgskule har du muligheten til å seile med Statsraad Lehmkuhl til Orknøyene.

Lysten på et aldri så lite seilskuteeventyr? Som medseilere på Statsraad Lehmkuhl er det vi som driver skuta på strekningen over Nordsjøen. Vi står til rors, holder utkikk og heiser seil. Om du våger kan du dessuten bli med opp i toppen av mastene!  

Den fem dager lange seilturen over Nordsjøen er et ekstratilbud og en fin mulighet til å få en smak av sjømannslivet. Ettersom turen er frivillig er den ikke dekket av skolepengene, og vi har et godt opplegg på skolen for de som ikke er med på reisen. Hele turen vil ikke koste mer enn 4.700,- kroner. Påmeldingen til turen skjer først etter at skoleåret er i gang, så du trenger ikke bestemme deg før vi er i gang med skoleåret.  

Noe av det mest spennende med turen er at vi aldri vet hva slags vær vi møter. I løpet av de årene vi har seilt til Orknøyene har vi opplevd alt fra strålende sol, varme og vindstille til piskende regnvær og storm. Begge deler har sin sjarm. Og sjøsyke går over.  

Orknøyene tilhører Skottland og består av rundt 70 øyer, hvorav mange er ubebodde. Vi besøker den største byen Kirkwall på øya Mainland. Etter to døgn til sjøs føles det fortjent med en frikveld og kanskje et besøk på en av de koselige pubene i Kirkwall. Før vi gjør vendereis dagen derpå får du sjansen til å rusle rundt på egenhånd i den lille sjarmerende byen.  

Går vi tilbake i tid var Orknøyene en del av Norge. Fergene vi møter på kaia har navn som ”Earl Thorfinn” og ”Earl Steinar”. Posthuset har vikingskip som logo og selv det nye flagget deres er nesten helt likt det norske (det er gult der det norske er hvitt). På ankomstdagen blir vi tatt med på en spennende busstur rundt på øya for å bli bedre kjent med forhistoriske attraksjoner som Skara Brae og Ring of Brodgar (sistnevnte er Orknøyenes svar på Stonehenge).  

Vi bor, jobber, spiser og sover sammen – i det hele tatt lever vi tett inntil hverandre den tiden vi er ombord. Vi sover så tett at det nærmest oppstår en dominoeffekt når en snur seg i køya. Samtidig sier mange at de aldri har sovet så godt som i hengekøyene ombord i Statsraad Lehmkuhl.  

Så lenge vi er til sjøs deltar du i ett av tre rullerende vaktlag som ivaretar alle funksjonene ombord. Du er på vakt i fire timer, har fri i åtte timer, og så mønstrer du på igjen sammen med resten av vaktlaget. Det å stå i utkikken om natten og se oljeplattformene gli forbi kan være ganske så stemningsfullt. Det er i alle fall ikke noe man opplever hver dag.


Les mer om Orknøyene og Statsraad Lehmkuhl:
www.visitorkney.com
www.lehmkuhl.no

Del på Facebook

 

25.05.2016:
Hordalandsmøtet
I år var det vår tur til å arrangere Hordalandsmøtet.
> Les mer
24.05.2016:
Skolerute 2016/2017
Last ned PDF med oversikt over skoleåret 2016/2017.
> Les mer
 
15.05.2016:
Siste skoledag
Så var dagen kommet for å takke elevene for et uforglemmelig skoleår.
> Les mer
27.04.2016:
Til Shetland med Statsraad Lehmkuhl
Onsdag mønstrer vi på seilskipet Statsraad Lehmkuhl og setter kuren for Shetland.
> Les mer
 
13.04.2016:
Snart vårfestival!
Det er bare få dager igjen til årets vårfestival på Fana Folkehøgskule.
> Les mer
10.04.2016:
Musikk inviterte til elevkveld!
Lørdag var det Musikk-linja sin tur til å invitere til elevkveld.
> Les mer
 
06.04.2016 17:23:52:
Kom til Café Opera i kveld!
I kveld kl. 20 åpner Billedkunst og Fotografi & Film sin store utstilling på Café Opera i Bergen sentrum. Velkommen!
> Les mer

> Vis eldre nyheter
05.04.2016 20:00:00:
Kom og hør Einar Lunde på Fana!
NRK-veteran Einar Lunde kommer til Fana Folkehøgskule onsdag for å fortelle om sine opplevelser som korrespondent i Sør-Afrika.
> Les mer